Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Portal - zorganizowana platforma informatyczno-informacyjna podłączona do sieci Internet stworzona przez Artflash Interactive i Q&A Consulting Sp. z o.o., umożliwiająca Użytkownikom korzystanie z mechanizmów informatycznych oraz informacji opracowanych przez Q&A Consulting Sp. z o.o. i/lub jej partnerów a także innych światowych zasobów Internetu. Portal może być nazywany określeniami równoważnymi jako Portal (internetowy) Czas na wzrok.

Q&A Consulting Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Wielka 20, 61-775 Poznań, zarejestrowana pod numerem KRS 0000342980, NIP 778-146-76-00, REGON 301282675 informuje, iż wszelkie dane zawarte na stronach niniejszego Portalu oraz stronach z nim związanych nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego, a służą tylko i wyłącznie celom informacyjnym.

Korzystanie z Portalu www.czasnawzrok.pl (“Portal”) jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przedstawione poniżej warunki, bez możliwości zgłaszania jakichkolwiek zastrzeżeń co do ich treści. Jeśli użytkownik nie akceptuje poniższych warunków nie jest uprawniony do korzystania ze Portalu.

Q&A Consulting Sp. z o.o. wyraża zgodę, aby użytkownicy przeglądali zawartość Portalu, drukowali i kopiowali jego fragmenty dla użytku osobistego. Zabrania się wykorzystywania informacji zawartych w Portalu dla celów komercyjnych.

Q&A Consulting Sp. z o.o. nie ponosi żadnej odpowiedzialności za dokładność, aktualność oraz kompletność przedstawionych informacji publikowanych w Portalu oraz stronach z nią związanych (mogą być one przedstawione lub udostępnione w formie skróconej, niepełnej lub być przedawnione) a całkowite ryzyko z tytułu wykorzystania tych informacji ponosi użytkownik Portalu.

W szczególności Q&A Consulting Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za:

  • decyzje użytkowników podejmowanie na podstawie informacji zawartych w Portalu,
  • skutki wykorzystania przez użytkowników informacji uzyskanych w Portalu,
  • zawartość stron zewnętrznych połączonych z Portalem za pomocą linków,
  • bezpośrednie, pośrednie oraz przypadkowe straty i szkody spowodowane przez użytkowników lub osoby trzecie powstałe w wyniku korzystania z Portalu,
  • przerwy w dostępie do sieci internet,
  • utratę danych spowodowaną awarią sprzętu, wirusami, błędami systemów operacyjnych,
  • działanie osób trzecich bezpośrednio lub pośrednio wynikające z korzystania z Portalu naruszające prawo, w tym zwłaszcza wszelkie informacje zamieszczone w Portalu bez zgody Q&A Consulting Sp. z o.o. lub przez nią nieopracowane.

Q&A Consulting Sp. z o.o. ma prawo do całkowitego zaprzestania udostępniania Portalu lub jego części bez konieczności powiadamiania o tym fakcie użytkowników.

Wszelkie nazwy, logo i znaki, w tym zwłaszcza nazwy i logo firm, znaki towarowe, inne oznakowania produktów, hasła reklamowe itp. (“Znaki Handlowe”) pojawiające się na niniejszym Portalu są, o ile nie podano inaczej, Znakami Handlowymi zastrzeżonymi na rzecz Q&A Consulting Sp. z o.o. albo innych ich właścicieli i używanymi na mocy licencji przez Q&A Consulting Sp. z o.o. oraz podlegają ochronie prawnej. Użycie lub niewłaściwe użycie Znaków Handlowych lub jakichkolwiek innych elementów treści niniejszego Portalu jest surowo zakazane.

Wszystkie materiały zamieszczone w Portalu są chronione prawami autorskimi. Żaden z zamieszczonych materiałów nie może być kopiowany, modyfikowany, dystrybuowany, publikowany, ładowany, wyświetlany, wystawiany ani nadawany w żadnej formie i przy użyciu żadnych środków, w szczególności: elektronicznych, mechanicznych, fotograficznych, rejestrujących, bez pisemnego zezwolenia Q&A Consulting Sp. z o.o.

Jednocześnie informujemy iż Q&A Consulting Sp. z o.o. zobowiązuje się do ochrony prywatności użytkowników swojej strony internetowej. Naszą politykę ochrony danych osobowych opracowaliśmy na podstawie polskich przepisów prawnych (Ustawa o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm.).

Korzystanie z tej strony internetowej www.czasnawzrok.pl oznacza akceptację naszej Polityki prywatności, która definiuje zasady zbierania i wykorzystania danych osobowych podczas wizyty w naszej witrynie internetowej.

Jakie informacje zbieramy i jak możemy je wykorzystać?
Zbieramy wyłącznie dane osobowe, których udzielasz nam dobrowolnie lub, które wiążą się z zapewnieniem lub ulepszeniem jakości naszych usług.

Do narzędzi służących gromadzeniu Twoich danych osobowych służyć mogą umieszczone na stronie formularze kontaktu lub aplikacje na stronie. Formularze dają możliwość bezpośredniej i szybkiej komunikacji z Tobą poprzez sieć internetową, co przyspiesza naszą reakcję i komunikat zwrotny. Zebrane dane wykorzystywane są jedynie do bezpośredniego kontaktu w nadawcą.

Podobnie jak wiele innych witryn WWW, strona www.czasnawzrok.pl wykorzystuje pliki „cookie” oraz inne rozwiązania techniczne do zbierania informacji dotyczących Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwę domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Wszystko po to, aby zweryfikować, które części naszej witryny cieszą się największą popularnością, na jakie strony przechodzą nasi użytkownicy i ile czasu spędzają na poszczególnych stronach. "Cookies" nie zawierają żadnych danych osobowych.

Q&A Consulting Sp. z o.o.. w żadnym wypadku nie będzie sprzedawać danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?
Q&A Consulting Sp. z o.o. stosuje środki zapewniające dokładność, kompletność i aktualność wykorzystywanych danych osobowych użytkowników strony. Masz pełne prawo dostępu do przekazanych nam danych osobowych i ich weryfikację. Możesz zwrócić się z prośbą o usunięcie takich informacji z naszej dokumentacji w całości lub w części. Adres, pod którym można się z nami skontaktować:

Q&A Consulting Sp. z o.o.
ul. Wielka 20
61-755 Poznań

Dzieci
Q&A Consulting Sp. z o.o. zdaje sobie sprawę z dostępności strony internetowej www.czasnawzrok.pl dla dzieci. Nie gromadzimy danych osobowych dzieci poniżej lat 13. Jeśli dziecko w wieku poniżej lat 13 dostarczy nam dane osobowe i dowiemy się, że są to dane dziecka poniżej lat 13, wówczas będziemy dążyć do możliwie najszybszego usunięcia tych danych.

Zmiany polityki prywatności
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na stronie www.czasnawzrok.pl

Okulary progresywne

Czym są okulary progresywne? W przypadku jakich wad wzroku są najbardziej rekomendowane? Tego i wielu innych ciekawych rzeczy możecie się Państwo dowiedzieć z niniejszej strony internetowej. Najwyższy czas, aby zadbać o swój wzrok oraz komfort i bezpieczeństwo codziennego życia.

Soczewki progresywne

Jeżeli interesują Państwa soczewki progresywne i chcielibyście się dowiedzieć czegoś więcej na ich temat, to zachęcamy do włączenia się do naszej akcji Czas na wzrok. Jej celem jest szerzenie wiedzy na temat prezbiopii oraz najlepszych sposobów jej korygowania. Jesteśmy po to, by Państwu pomóc!

Okulary korekcyjne

Wzrok każdego człowieka wraz z wiekiem ulega osłabieniu i wtedy konieczne stają się okulary korekcyjne, dzięki którym będziemy w stanie utrzymać komfort życia na dotychczasowym poziomie. Dzięki naszej akcji możecie dowiedzieć się więcej na temat problemów ze wzrokiem, z którymi się borykacie.

Szkła progresywne

Jeżeli wkroczyliście Państwo w piątą dekadę swojego życia i zaobserwowaliście u siebie problemy ze wzrokiem, to nie ma powodu do niepokoju - z takimi objawami ma do czynienia każdy człowiek. Pomogą Wam z pewnością porada specjalisty oraz szkła progresywne, zapewniające wyjątkowy komfort użytkowania.